Delicije s okusom tradicije

Kako očuvati nutritivne vrijednosti kvalitetnog mesa, a pritom proizvesti vrhunsku deliciju dobro znaju stari baranjci, a upravo takva proizvodnja po tradicionalnoj recepturi pretočena je u Baranjski kulen iz Belja. Baranjski kulen ponos je cijelog kraja, ali i cijele Hrvatske.

Okus tradicionalnog kulena vrhunske kvalitete, glavna je odlika ove delicije čiji pomno birani sastojci - kvalitetno meso koje se proizvodi na vlastitim farmama i posebno odabrana crvena paprika, te zrenje koje zna trajati i do nekoliko mjeseci - čine vrijednost kojom će obogatiti svaki stol.
 
Omjer mesa i probranih začina u proizvodnji kulena dio su stoljetne recepture koja se u Baranji prenosi s koljena na koljeno i tajna je koja ga čini tako posebnom gurmanskom poslasticom.
 
Za uživanje u bogatstvu okusa ove delicije prepoznatljivog oblika, važna je i debljina „šnite“ prilikom rezanja, a stari beljski majstori kulenari preporučuju da se Baranjski kulen reže na debljinu od cca 2 mm jer se tako može najbolje uživati u njegovom originalnom okusu.
24.08.2016

Baranjski kulen nagrađen zlatom

Na ocjenjivanju kvalitete mesnih i mliječnih proizvoda i vina, Belje je još jednom potvrdilo vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda osvajanjem ukupno devet medalja.

04.01.2017

PIK Vrbovec i Belje na 14. Hong Kong Food Festivalu

Hrvatski proizvodi izvrsno prihvaćeni na azijskom tržištu

17.04.2019

Nova pakiranja tradicionalnih baranjskih delicija

Svaki Baranjski kulen je ručni rad proizveden po tradicionalnoj recepturi i nositelj oznake zaštićenog zemljopisnog podrijetla

07.02.2020

Baranjske buše – očuvanje stoljetne tradicije

Dugogodišnja suradnja Petaračkih buša i Belja

15.10.2020

Majstori kroz čije su ruke prošli milijuni komada Baranjskog kulena, slanine

Dok su oni zvijezde svakog stola – oni koji ih rade, majstori mesari – glavne su zvijezde proizvodnog procesa iz kojeg u naše domove stižu najbolje suhomesnate domaće delicije

18.10.2021

Proizvodi Belja na Danima poljoprivrede

Na konferenciji Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koja je ovog vikenda održana u Zagrebu, predstavili su se domaći proizvodi Belja.