Hranjivost

Baranjski kulen- vrhunska delicija i nutritivno vrijedna namirnica

Visoke nutritivne vrijednosti Baranjskog kulena leže u bogatstvu vitamina i minerala, dok je meso svinjskog buta od kojeg se proizvodi bogato visokovrijednim proteinima, kulen je stoga bogat izvor selena, cinka, vitamina C, te vitamina B skupine. Tako da samo četiri šnite baranjskog kulena sadrže 50 posto dnevnih potreba za vitaminom C i čak 100 posto za vitaminom B.

Selen je važan antioksidans koji štiti organizam od djelovanja slobodnih radikala dok cink djeluje kao potpora imunološkom sustavu. Vitamin C je također važan za očuvanje imuniteta, a vitamini B skupine, pogotovo kada se međusobno kombiniraju, važni su u brojnim metaboličkim funkcijama organizma.

24.08.2016

Baranjski kulen nagrađen zlatom

Na ocjenjivanju kvalitete mesnih i mliječnih proizvoda i vina, Belje je još jednom potvrdilo vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda osvajanjem ukupno devet medalja.

04.01.2017

PIK Vrbovec i Belje na 14. Hong Kong Food Festivalu

Hrvatski proizvodi izvrsno prihvaćeni na azijskom tržištu

17.04.2019

Nova pakiranja tradicionalnih baranjskih delicija

Svaki Baranjski kulen je ručni rad proizveden po tradicionalnoj recepturi i nositelj oznake zaštićenog zemljopisnog podrijetla

07.02.2020

Baranjske buše – očuvanje stoljetne tradicije

Dugogodišnja suradnja Petaračkih buša i Belja

15.10.2020

Majstori kroz čije su ruke prošli milijuni komada Baranjskog kulena, slanine

Dok su oni zvijezde svakog stola – oni koji ih rade, majstori mesari – glavne su zvijezde proizvodnog procesa iz kojeg u naše domove stižu najbolje suhomesnate domaće delicije

18.10.2021

Proizvodi Belja na Danima poljoprivrede

Na konferenciji Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koja je ovog vikenda održana u Zagrebu, predstavili su se domaći proizvodi Belja.