Baranjski kulen- vrhunska delicija i nutritivno vrijedna namirnica
Visoke nutritivne vrijednosti Baranjskog kulena leže u bogatstvu vitamina i minerala, dok je meso svinjskog buta od kojeg se proizvodi bogato visokovrijednim proteinima, kulen je stoga bogat izvor selena, cinka, vitamina C, te vitamina B skupine. Tako da samo četiri šnite baranjskog kulena sadrže 50 posto dnevnih potreba za vitaminom C i čak 100 posto za vitaminom B.
Selen je važan antioksidans koji štiti organizam od djelovanja slobodnih radikala dok cink djeluje kao potpora imunološkom sustavu. Vitamin C je također važan za očuvanje imuniteta, a vitamini B skupine, pogotovo kada se međusobno kombiniraju, važni su u brojnim metaboličkim funkcijama organizma.
Na ocjenjivanju kvalitete mesnih i mliječnih proizvoda i vina, Belje je još jednom potvrdilo vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda osvajanjem ukupno devet medalja.
Hrvatski proizvodi izvrsno prihvaćeni na azijskom tržištu
Svaki Baranjski kulen je ručni rad proizveden po tradicionalnoj recepturi i nositelj oznake zaštićenog zemljopisnog podrijetla
Dugogodišnja suradnja Petaračkih buša i Belja
Dok su oni zvijezde svakog stola – oni koji ih rade, majstori mesari – glavne su zvijezde proizvodnog procesa iz kojeg u naše domove stižu najbolje suhomesnate domaće delicije
Na konferenciji Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koja je ovog vikenda održana u Zagrebu, predstavili su se domaći proizvodi Belja.