Priča o Baranjskom kulenu

U sjeveroistočnoj Hrvatskoj, uz moćni Dunav i Dravu smjestila se Baranja - regija plodne zemlje , netaknute prirode i bogate tradicije - vinska i gastronomska oaza gdje je proizvodnja kulena započela još krajem 19. stoljeća.

Ovdje vrijedene ruke, od domaćih sastojaka, već stoljećima stvaraju jedinstvene gastronomske delicije čije se recepture prenose s koljena na koljeno.

Baranjski kulen je tradicionalni suhomesnati proizvod koji se dobiva od najboljih dijelova svinjskog mesa i crvene mljevene paprike i puni se u prirodni ovitak ili „katicu“, kako se često naziva u Baranji. Upravo zbog navedenog ovitka Baranjski kulen ima jedinstven ovalni oblik, a blago ljuti okus daje mu najfinija mljevena crvena paprika i papar.

  Vrijeme je za kulen!

24.08.2016

Baranjski kulen nagrađen zlatom

Na ocjenjivanju kvalitete mesnih i mliječnih proizvoda i vina, Belje je još jednom potvrdilo vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda osvajanjem ukupno devet medalja.

04.01.2017

PIK Vrbovec i Belje na 14. Hong Kong Food Festivalu

Hrvatski proizvodi izvrsno prihvaćeni na azijskom tržištu

17.04.2019

Nova pakiranja tradicionalnih baranjskih delicija

Svaki Baranjski kulen je ručni rad proizveden po tradicionalnoj recepturi i nositelj oznake zaštićenog zemljopisnog podrijetla

07.02.2020

Baranjske buše – očuvanje stoljetne tradicije

Dugogodišnja suradnja Petaračkih buša i Belja