0 1 2
search icon

Crna slavonska
Kulen

Tajna vrhunskog kulena je u idealnom omjeru odabranog mesa i najfinije crvene mljevene paprike.

Iskusni majstori ovaj su kulen ručno napunili u prirodni ovitak „katicu“, dimili ga na prirodnom dimu bukovog drveta i pratili njegovo zrenje punih šest mjeseci.

Znanje, trud i vrijeme uloženo u stvaranje ovog kulena donijeli su mu potpunu autentičnost, punoću, zaokruženost.

Pakiranje: Uz vrhunsku kvalitetu ide i posebno pakiranje u finom zlatnom papiru i luksuznoj kutiji cca. 1000g, cca. 500g

Vraćena iz zaborava

Priča o Crnoj slavonskoj zapravo je priča o autohtonoj hrvatskoj svinji koja se počela uzgajati prije više od jednog stoljeća. Iako vrlo otporna i prilagođena uzgoju na našim prostorima, Crna slavonska ipak je pala u zaborav…

Tek novi trendovi prehrane i življenja koji traže autentičnost i kvalitetu, vraćaju Crnu slavonsku svinju i njeno iznimno meso u hrvatsku gastronomiju.

Garancija kvalitete

Uzgoj na otvorenom idealan je za Crnu slavonsku svinju. Zato je Belje svoje stado, od nekoliko stotina Crnih slavonskih svinja, smjestilo na pašnjake parka prirode Kopački rit, u jedan od najbolje očuvanih prirodnih rezervata u Europi. To je garancija vrhunske kvalitete iznimno cijenjenog mesa od kojeg je pripremljen i ovaj kulen.