0 1
search icon

Baranjski kulen jedan je od tri Best Buy proizvoda Belja

27 veljače, 2024

Prema odabiru potrošača Premium graševina Vina Belje, Baranjski kulen Belje i ABC svježi krem sir su Best Buy proizvodi na hrvatskom tržištu

Best Buy Award priznanje dodjeljuje se proizvodima koje odaberu potrošači i to u skladu sa strogim međunarodnim normama. Posebna je vrijednost kada je riječ o autentičnom proizvodu koji predstavlja okuse i tradiciju regije iz koje dolazi kao što je to u slučaju Baranjskog kulena.

Jurica Belle, direktor prodaje i marketinga Belja, smatra da potrošači danas najčešće biraju proizvode s najboljim omjerom cijene i kvalitete te ističe: „Za sva tri proizvoda ovo su nova velika priznanja koja ponajprije potvrđuju kontinuitet kvalitete i posvećenost potrošačima. Naša premium graševina je samo u prošloj godini osvojila osam zlatnih medalja za kvalitetu na eminentnim domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima vina. Bez obzira na velike nagrade ovo vino je i dalje među cjenovno najprihvatljivijim vinima u svojoj kategoriji jer mi na taj način stvaramo svoj krug vjernih potrošača koji su sigurni da kupovinom Vina Belje dobivaju pravu vrijednost za novac u svakoj boci. Ista je priča i s Baranjskim kulenom, koji je jedan od prvih domaćih proizvoda sa zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla u Europskoj uniji koji je široko dostupan na tržištu u izvrsnom pakiranju koje čuva svježinu i kvalitetu proizvoda. S obzirom da je svaki Baranjski kulen ručni rad naših majstora kulenara, smatram da apsolutno zaslužuje Best Buy Award, kao i ABC svježi krem sir, koji je jedan od najpoznatijih domaćih mliječnih proizvoda. Linija ABC svježih krem sireva i svi okusi kreirani su u skladu s preferencijama potrošača što potvrđuje i ova nagrada.“

Baranjski kulen se proizvodi od pomno odabranih sastojaka – najboljih komada svinjskog mesa te jedinstvene mješavine začina, među kojima prevladavaju papar i mljevena crvena paprika, koji su zaslužni za njegovu karakterističnu blagu ljutinu. Svaki Baranjski kulen se ručno puni u prirodni ovitak nakon čega slijedi dimljene i zrenje od nekoliko mjeseci čime dobiva svoj specifičan okus karakterističan upravo za Baranjski kulen zbog čega je zaslužio i oznaku zaštićenog zemljopisnog podrijetla u Europskoj uniji.