0 1 2 3
search icon

Kroketi sa slaninom

Kroketi od krumpira će poprimiti potpuno novu dimenziju uz dodatak slanine. Ovako pripremljene možete poslužiti kao prilog jelu od mesa ili kao dio plate.

6
srednje zahtjevno
30 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice parmezana
  • Sol, papar
  • 100 g Baranjske slanine, narezak
  • 60 g oštrog brašna

Za panadu:

  • 120 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 150 g krušnih mrvica

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Kad je gotov, procijedite ga te usitnite gnječilicom. Kad se malo ohladi dodajte mu žumanjak, naribani parmezan t oštro brašno i začine. Sve pomiješajte u kompaktnu smjesu.
  2. Sada dodajte usitnjenu slaninu, žlicom pomiješajte.
  3. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu ili krokete oblikujte rukom.
  4. Ako koristite vrećicu kuhinjskim škarama izrežite otvor promjera 2 cm te istiskujte valjak od tijesta koji potom izrežite nižem na željenu dužinu.
  5. Krokete uvaljajte u brašno, potom u razmućeno jaje i na kraju u krušne mrvice.
  6. Pržite ih u dubokom ulju dok ne porumene, oko 2 minute.
  7. Krokete izvadite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće te ih poslužite tople.