0 1 2 3
search icon

Pizzete

Pizzette su idealni snackovi kad vam dolaze gosti, za druženje ili zabave. Jednostavni su za pripremu, a možete ih nadopuniti s bilo kojim nadjevima po želji.

6
jednostavno
30 minuta + 60 minuta dizanje tijesta
Ispiši

Sastojci

TIJESTO

  • 300 g glatkog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1,5 žličica soli
  • 175 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja

NADJEV

  • pelata
  • naribani mekani sir
  • paprika
  • tikvica
  • 100 g Kulenove seke Belje
  • 100 g Baranjske slanine Belje
  • 50 g cherry rajčica

Priprema

  1. U posudu stavite brašno. Dodajte mu kvasac i sol. Dodajte vodu i maslinovo ulje. Kuhačom se pomiješajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
  2. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu pa ga mijesite dok vam ne postane sjajno i glatko. Otprilike 10 minuta će vam trebati za ovaj korak.
  3. Tijesto prebacite u posudu pa je prekrijte prozirnom folijom i ostavite sat vremena da se udvostruči.
  4. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje na koji ste postavili papir za pečenje.
  5.  Pobrašnite radnu podlogu pa tijesto razvaljate na debljinu 2-3 milimetara.
  6. Čašom izrežite krugove od tijesta.
  7. Povrće operite, posušite te izrežite na sitnije kockice. Kulenovu seku izrežite na manje komade.
  8. Na svaki krug postavite pelate, naribani sir, povrće po želji te kulenovu seku ili slaninu.
  9. Pizzete prebacite na pripremljen lim te pecite 10-ak minuta, odnosno dok vam rubovi tijesta ne porumene, a nadjev se zapeče.
  10. Poslužite tople.