0 1 2 3 4 5
search icon

Plata s krumpirom

Plate ne moraju biti samo s narescima, možete na njih slagati i pečeno povrće, umake i razne priloge. Ova plata sadrži domaći krumpir u kori, slane srdele te pečene gljive.

6
jednostavno
20 minuta
Ispiši

Za krumpir

  • Mladi krumpir očistite, izrežite na četvrtine, pospite sa soli, paprom i paprikom te sve dobro utrljajte u četvrtine krumpira.
  • Pržite na ugrijanom ulju do zlatno-žute boje.
  • Poslužite tople.

Za gljive

Gljive očistite, stavite u posudu za pečenje, podlijte s maslinovim uljem, soli i paprom te pecite 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju.

Umak tisuću otoka

  • 200 g majoneze
  • 3 žlice kečapa
  • 2 žličice senfa
  • par kapi Tabasco umaka, po želji
  • par krastavaca
  • sok pola limuna
  • 3 režnja češnjaka
  • sol, papar

Priprema

Krastavce naribajte, češnjak protisnite te dodajte svim ostalim sastojcima. Dobro izmiješajte te ohladite prije posluživanja.