0 1 2 3 4
search icon

Quiche

Quiche je idealno jelo za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj.

6
srednje zahtjevno
60 min + 30 min hlađenje tijesta
Ispiši

Sastojci

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 125 g maslaca (hladan, iskidan na listiće)
  • 5 g soli
  • 1 jaje L veličine
  • 80 ml hladne vode

Nadjev

  • 6 jaja L veličine
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g naribanog mekanog sira
  • 150 – 200 g Baranjske kobasice Belje
  • sol, papar

Priprema tijesta

  1. U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac iskidan na komadiće pa ga vrhovima prstiju utrljajte sve dok ne dobijete tijesto nalik pijesku.
  2. Dodajte razmućeno jaje i hladnu vodu pa zamijesite prhko tijesto.
  3. Tijesto omotajte prozirnom folijom pa ga stavite u hladnjak na pola sata kako bi se stisnulo.
  4. Nakon pola sata tijesto razvaljate na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi. Razvaljate ga na 3- 5 milimetara.
  5. Razvaljano tijesto prebacite u okruglu posudu za quiche promjera 25 cm. Rubove tijesta utisnite u kalup i po potrebi nožem odstranite višak. Kalup s tijestom spremite u zamrzivač dok ne pripremite nadjev.

Priprema nadjeva

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva.
  2. U posudi pomiješajte jaja, vrhnje za kuhanje i naribani sir. Kobasicu izrežite na kockice pa je dodajte smjesi. Začinite po želji.
  3. Kalup izvadite iz zamrzivača te dodajte nadjev.
  4. Pecite 40 – 45 minuta, odnosno dok vam površina ne poprimi lijepu rumenu boju, a nadjev naraste. Ako vam tijesto krene brzo poprimati rumenu boju, pokrijte ga folijom kako vam ne bi izgorjelo.
  5. Poslužite toplo.