0 1 2 3
search icon

Shakshuka

Shakshuka je jelo koje dolazi s Bliskog istoka, a veoma je popularno u cijelom svijetu. Ovo jelo možete poslužiti za ručak ili doručak. Sastojci se od rajčica, paprike i jaja.

2
jednostavno
25 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 1 paprika
  • 400 g pelata ili domaće šalše
  • 3-6 jaja
  • 1 žličica šećera
  • sol, papar, peršin
  • 4-5 šnita Baranjske slanine Belje

Priprema

  • U tavi na malo maslinovog ulja dinstajte prethodno usitnjen luk. Dodajte papriku izrezanu na manje kockice.
  • Kad su kul i paprika potpuno omekšali, nakon 5 minuta, dodajte pelate, začinite te kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri.
  • Napravite udubinu za jaje te svako jaje ubacite, pazite da vam žumanjak ostane čitav.
  • Poklopite te pecite oko dvije minute, odnosno dok jaja ne budu pečena.
  • Za to vrijeme slaninu prepecite u tavi te je dodajte gotovoj shakshuki.
  • Pospite svježim peršinom te poslužite uz prepečen kruh.