0 1 2 3
search icon

Škampi s kobasicom

Grillani škampi s kobasicom odličan su odabir za finger food. Zanimljiv spoj nježnog škampa i ukusne kobasice savršeno se nadopunjuje uz umak.

6
jednostavno
15 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 500 g očišćenih repova kozica ili škampi
  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • štapići za grill

ZA UMAK

  • 150 g majoneze
  • 4 žlice ketchupa
  • sol pola limuna
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • sol, papar

Priprema

  1. Kobasicu izrežite na komade debljine 3 milimetra. Na štapić zabodite škamp pa izrezanu kobasicu. Na grill tavi prepržite zabodeni škamp i kobasicu te pecite oko 1 minutu sa svake strane.
  2. Pečene škampe s kobasicom složite na tanjur.
  3. Za umak sve sastojke pomiješajte te stavite u posudu.
  4. Poslužite odmah.