0 1 2 3
search icon

Baranjska bruschetta

4
jednostavno
30 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 150g Kulenove seke Belje
  • 1 veći baguette 
  • režanj češnjaka 
  • par žlica maslinovog ulja 
  • prstohvat soli
  • malo papra
  • nekoliko listova svježeg bosiljka 
  • 1 burrata
  • nekoliko kiselih feferona

Priprema

  1. Baguette narežite na šnite
  2. Protisnite češnjak, pomiješajte s maslinovim uljem i soli te premažite šnite. 
  3. Posložite šnite u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 10ak minuta.
  4. Nakon 10 min, temperaturu pećnice podignite na 230 stupnjeva i upalite “ventilator” te pecite još nekoliko minuta dok šnite ne dobiju zlatnu boju. 
  5. Na tostirane šnite složite Kulenovu seku i natrganu burratu te posipajte komadićima lista bosiljka, narezanim feferonima i s malo svježeg papra.
  6. Poslikajte i uživajte!