0 1 2 3 4 5 6
search icon

Canapei

Ako radite zabavu, idete na piknik ili pak želite večeru za dvoje, canapei su uvijek dobra ideja.

10
jednostavno
15 minuta
Ispiši

Sastojci za canapee s kruhom

  • 10 šnita tosta ili kruha (francuz)
  • 10 šnita sira po izboru (mekani)
  • pola krastavca, izrezan na komadiće
  • nekoliko cherry rajčica, prepolovljene
  • šaka rikole
  • nekoliko listova bosiljka
  • nekoliko mozzarella (mini)
  • 100 g Baranjske slanine Belje
  • 50 g Kulenove seke Belje

Sastojci za canapee s kobasicom

  • 1 paket gotovog lisnatog tijesta
  • 50 g Baranjske kobasice Belje
  • jaje za premazivanje

Sastojci za namaz

  • 200 g svježeg krem sira
  • 1 žlica hrena
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica mediteranske mješavine začina

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
  2. Pomoću kruga (rezač za kekse ili ruba čaše) izrežite krugove od lisnatog tijesta.
  3. Premažite prethodno razmućenim jajem te pecite 10-ak minuta, odnosno dok lisnato ne porumeni.
  4. Na lisnato stavite malo namaza od hrena i sira te po plošku kobasice.

Za namaz sve sastojke pomiješajte te ih stavite u slastičarsku vrećicu za lakše nanošenje.

Canapei od kruha

  1. Od tosta izrežite krugove koristeći rub čaše ili rezač za kekse.
  2. Izrežite i sir kako bi se krugovi poklapali.
  3.  Postavite tost, na njega sir.
  4. Na neke canapee stavite komad krastavca. Ukrasite namazom od hrena i sira. Nasumično postavite slaninu, kulenovu seku i kobasicu.
  5. Dodajte rikolu, bosiljak ili rajčicu. Na neke canapee postavite mozzarellu koju ste prethodno razlomili.