0 1 2 3
search icon

Krem juha od krumpira

Juha od krumpira miriše na djetinjstvo i kuhinje naših baka. Ova krepka juha sa slaninom ugrijat će i
zadovoljiti svačije nepce.

4
srednje zahtjevno
30 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 3-4 srednja krumpira
  • 1 glavica luka
  • malo maslinovog ulja
  • 1 l povrtnog temeljca ili vode
  • 180 ml vrhnja za kuhanje
  • peršin
  • sol, papar
  • 1 žličica mljevene crvene paprike (slatka)
  • 50 g Baranjske slanine Belje

Priprema

  1. Krumpire ogulite i izrežite na kockice. Stavite po strani.
  2. U loncu s debljim dnom na malo maslinovog ulja prepržite usitnjen luk dok ne omekša.
  3. Dodajte krumpir i mljevenu papriku, sol i papar. Dinstajte nekoliko minuta pa podlijte temeljcem ili vodom. Kuhajte dok krumpir ne omekša.
  4. Štapnim mikserom izradite juhu, po potrebi dodajte još začina.
  5. Umiješajte vrhnje za kuhanje te prokuhajte juhu još 2 minute.
  6. Na tavi prepržite slaninu pa je s usitnjenim peršinom dodajte na vrh servirane juhe.