0 1 2 3 4
search icon

Mini brioche peciva

Sendviči s domaćim brioche tijestom i slaninom su preukusni mali zalogaji idealni za užinu, proslave rođendana ili pak roštilj s obitelji.

15
srednje zahtjevno
60 min + 90 min dizanje
Ispiši

Sastojci

  • 250 ml mlake vode
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
  • 2 žlice šećera
  • 450 g glatkog brašna
  • 1,5 žličica soli
  • 60 g maslaca
  • 1 jaje
  • 100g Baranjske slanine narezak

Za premazivanje

  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka

 

Priprema

  1. Voda vam treba biti mlaka. Dodajte joj 3 žlice mlijeka, šećer i kvasac pa drvenom žlicom pomiješajte sastojke i pustite da odstoje 5 minuta.
  2. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i sol.
  3. Uzdiglo tijesto s kvascem stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Dodajte prethodno razmućeno jaje. Sada dodajte brašno pomiješano sa soli te maslac sobne temperature.
  4. Tijesto mijesiti najmanje 10 minuta, potrebno ga je dobro izraditi. Po potrebi dodajte malo brašna.
  5. Tijesto prebacite u nauljenu posudu koju prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči.
  6. Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga kratko i formirajte kuglice od 50 g.

Priprema

  1. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Kuglice posložite na njega. Napravite razmak između svake jer će tijesto narasti. Prekrijte ih kuhinjskom krpom i pustite pola sata da odstoje na toplom.
  2. Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva.
  3. Kada su peciva narasla premažite ih razmućenim jajem u koje ste dodali žlicu mlijeka.
  4. Pecite ih 13-17 minuta, odnosno dok im površina ne porumeni.
  5. Peciva ohladite na rešetki za hlađenje pa ih potom prepolovite.
  6. Za mini sendviče stavite na dno mix salate, dodajte umak po želji te po komad slanine.