0 1 2 3 4
search icon

Mini burgeri s kulenom

8
srednje zahtjevno
60 minuta + 120 minuta dizanje tijesta
Ispiši

Sastojci

BRIOCHE PECIVA

  • 250ml mlake vode
  • 4 žlice mlijeka (3 za tijesto, jedna za premazivanje)
  • 7g suhog kvasca (1 vrećica)
  • 2 žlice šećera
  • 500g glatkog brašna
  • 1,5 žličica soli
  • 60g maslaca, sobne temperature
  • 2 jaja L veličine (jedno za tijesto, jedno za premazivanje)

BURGER

  • 700g mljevene junetine (vrat)
  • 100g Baranjskog kulena Belje
  • sol, papar

UMAK

  • 6 žlica majoneze
  • 3 žlice senfa
  • 2 žlica meda
  • žličica soka od limuna

DODATNO

  • salata
  • rajčica

Brioche pecivo

BRIOCHE PECIVO

  1. Sve sastojke osim maslaca povežite mikserom s nastavkom za tijesto ili kuhačom. Sada dodajte maslac podijeljen na tri dijela. Prvo dodajte jedan komadić te ga povežite s tijestom, kad se maslac povezao dodajte drugi dio i na kraju treći. Tijesto mijesite rukama ili nastavkom za tijesto oko 10 minuta, odnosno dok ne postane mekano i elastično. Tijesto potom spremite u nauljenu posudu i pokrijte dok se ne udvostruči, oko 1:30h.
  2. Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga kratko i formirajte kuglice. Za mini burgere, svaka kuglica vam treba iznositi 45-50 grama, kuglice formirajte dlanovima, tijesto lagano vrtite dok se ne zagladi površina.
  3. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Kuglice posložite na njega. Napravite razmak između svake jer će tijesto narasti. Prekrijte ih kuhinjskom krpom i pustite pola sata da odstoje na toplom. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
  4. Kada su peciva odstajala, premažite ih razmućenim jajem u koje ste dodali žlicu mlijeka. Pecite ih oko 15 minuta, odnosno dok pecivo ne porumeni.

Burgeri

BURGER

  1. Meso jednom sameljite kroz mašinu za mljevenje mesa ili koristite već mljeveno meso. Dodajte kulen izrezan na sitne kockice. Oblikujte burgere, neka vam teže 70 grama.
  2. Svakom burgeru prstom utisnite manju udubinu u sredini kako bi spriječiti pretjerano skupljanje mesa.
  3. Meso dobro posolite i popapriti s obje strane i staviti na grill tavu. Pecite 3 minute sa svake strane.

UMAK I SLAGANJE SLIDERSA

  1. Za umak pomiješajte majonezu, senf i med te sok limuna. Umak ohladite u hladnjaku prije posluživanja.
  2. Pecivo prepolovite, na dno stavite list salate, na njega pečeno meso te krišku rajčice.
  3. Preko rajčice stavite umak te poklopite sliders s drugom polovicom brioche peciva.
  4. Poslužite tople uz pržene krumpiriće.