0 1 2 3
search icon

Naan tacosi

Mekani indijski flatbread prepun povrća i Baranjske kobasice jelo je koje se ne ispušta tako lako iz ruku. Domaći naan možete zamijeniti tortiljama i tako dobiti još bržu verziju.

4
srednje zahtjevno
30 + 60 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 250 g glatkog brašna
  • 4 g suhog kvasca (pola vrećice)
  • 1 žlica šećera
  • 60 ml mlake vode
  • prstohvat soli
  • 60 ml jogurta
  • 20 g maslaca za premazivanje
  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • 100 g rikole
  • 100 g kupusa, narezan
  • 1 velika rajčica
  • 100 ml jogurta
  • 2 žlice majoneze
  • 2 režnja češnjaka

Priprema

  1. Od sastojaka za naan kruh zamijesite glatko tijesto. Tijesto prebacite u posudu te prozirnom folijom i ostavite 60 min da se tijesto udvostruči.
  2. Tavu ugrijte da bude vrela. Maslac rastopite i stavite po strani.
  3. Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Razvaljajte tijesto tanko u oblik kruga.
  4. Svaku stranu premažite rastopljenim maslacem te pecite oko pola minute.
  5. Baranjsku kobasicu izrežite na tanje ploške.
  6. Kupus izrežite tanko te posolite. Po želji začinite s malo maslinovog ulja.
  7. Dodajte opranu rikolu i pomiješajte.
  8. Rajčicu izrežite na ploške.
  9. Na sredinu svakog naana postavite po šaku slate (rikola i kupus) te rajčicu. Dodajte narezanu kobasicu.
  10. Od jogurta, majoneze i usitnjenog češnjaka napravite dresing tako da sve pomiješate.
  11. Dresingom pokapajte salatu i kobasicu.
  12. Preklopite drugom polovicom naana i uživajte u svakom zalogaju.