0 1 2 3
search icon

Pečeni camembert

Slatko-slani okusi u topljenom camembertu su s razlogom prava delicija. Ovako pripremljen možete poslužiti kao predjelo, uz platu ili kad vam dođu gosti.

4
jednostavno
25 minuta
Ispiši

Sastojci

  • Camembert
  • 50 g džema od smokve
  • šaka pistacija
  • šaka sušenih brusnica
  • 2 šnite Baranjskog kulena Belje
  • žlica meda
  • kruh ili prepečeni tost

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite manju posudu ili tavu koja može u pećnicu.
  2. Pistacije nožem grubo usitnite, a šnite kulena narežite na sitne komadiće.
  3. Camembert maknite iz celofana te ga stavite na tavu.
  4. Zarežite ga na nekoliko mjesta.
  5. Premažite džemom od smokava, pospite sjeckanim pistacijama i brusnicama te dodajte komadiće kulena.
  6. Rasporedite žlicu meda pa sve zapecite 15-20 minuta, odnosno dok se camembert ne otopi u sredini.
  7. Dok se camembert peče, tostirajte kruh ili tost.
  8. Poslužite odmah.