0 1 2 3
search icon

Plata Nova godina

Doček Nove godine je najljepši uz voljene osobe i hranu. Posebice ako poslužite platu prepunu ukusnih zalogaja s motivima Nove godine. Čokoladni sat je jednostavno napraviti, a podignut će svaku dekoraciju.

6
srednje zahtjevno
20 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 10-ak grissina
  • 200 g krekera
  • 100 g Baranjskog kulena Belje
  • 100 g Kulenove seke Belje
  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • 200 g Baranjske slanine Belje
  • 100 g mekog sira na šnite
  • grožđe
  • 50 g zelenih maslina
  • komad brie sira
  • 100 g čokoladnih bombona
  • 50 g domino kocki
  • 50 g čokoladnih loptica
  • borovnice
  • 1 camembert sir
  • 30 g meda
  • 50 g bijele čokolade za sat
  • 50 g tamne čokolade za sat

Priprema

  1. Na okruglu dasku ili pladanj u sredinu postavite camembert sir.
  2. Pomoću kalupa za kekse u obliku zvijezde izrežite meki sir.
  3. Posložite sve sastojke da vam plata izgleda simetrično. Med stavite u posudicu, kao i čokoladne loptice.
  4. Otopite bijelu čokoladu na pari. Na papiru za pečenje nacrtajte kruh veličine camembert sira. Bijelu čokoladu razmažite unutar kruga kako bi dobili krug.
  5. Tamnu čokoladu rastopite na pari, stavite je u slastičarsku vrećicu te napravite maleni otvor.
  6. Kad se krug od bijele čokolade stvrdnuo, od tamne napravite brojeve i strijelice.
  7. Ohladite te postavite na camembert na sredinu plate.