0 1 2 3
search icon

Punjena jaja

Punjena jaja su jedno od predjela koje možete servirati za razne prigode. Od domjenaka, zabava na otvorenom do proslave blagdana. Priprema je jednostavna, ne oduzima puno vremena, a nadjeve možete prilagođavati vlastitim željama i ukusima.

4
jednostavno
30 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 8 jaja
  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 4-5 kiselih krastavaca
  • 100 g Baranjske šunke Belje
  • sol, papar
  • peršin, po želji

Priprema

  1. Jaja stavite u lonac s debljim dnom, napunite ga vodom te stavite na srednje jaku vatru. Kuhajte 9-11 minuta, odnosno dok vam jaja ne budu tvrdo kuhana.
  2. Ostavite da se ohlade pa im ogulite ljusku.
  3. Jaja uzdužno prepolovite. Žumanjke usitnite vilicom te im dodajte majonezu, senf i prethodno nasjeckane krastavce i šunku. Začinite po želji.
  4. Jaja napunite smjesom te dodatno ukrasite peršinom.
  5. Poslužite hladno.