0 1 2 3
search icon

Ragu od Baranjskog kulena

Ako ste u potrazi za jednostavnim i brzim ručkom, ovaj brzi ragu od kulena je odličan izbor.
Pikantan ragu će savršeno nadopuniti blaga burrata uz tjesteninu.

4
srednje zahtjevno
25 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 500 g Baranjskog kulena
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 125 ml crnog vina
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 2 žličice muscovado smeđeg šećera
  • Papar
  • 500 g tjestenine (tagliatelle ili po želji)
  • Sol
  • Burrata (250 g)
  • Svježi peršin

Priprema

  1. Kulen izrežite na kockice te ga dodatno usitnite u sjeckalici. Ne trebate ga potpuno usitniti. Ovo možete napraviti i nožem.
  2. U tavu s debljim dnom stavite malo maslinovog ulja te usitnjen češnjak.
  3. Čim češnjak zamiriše, nakon 30-ak sekundi dodajte usitnjen kulen.
  4. Nakon minute podlijte s vinom te pirjajte oko 3 minute. Dodajte smeđi šećer te nastavite pirjati još kratko.
  5. Dodajte pasiranu rajčicu i popaprite. Po želji posolite, ali prvo probajte.
  6. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po uputstvima s pakiranja. Ostavite 100 ml tekućine od tjestenine, ako vam se ragu zgusne dodajte tekućinu i promiješajte. Ovaj korak možete i preskočiti.
  7. Na tanjur postavite tjesteninu, dodajte ragu te na kraju stavite burratu.
  8. Pospite sa svježim peršinom.