0 1 2 3 4
search icon

Slavonska pizza

Pizza je jedno od najpoznatijih jela na svijetu, a kada joj dodate kulenovu seku, za tren se pretvori u pravu pikantnu deliciju.

2
srednje zahtjevno
25 + 60 min dizanje tijesta
Ispiši

Tijesto

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
  • 1,5 žličica soli
  • 175 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja

Nadjev

  • 500 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice origana
  • 1,5 žličica soli
  • malo papra
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 g naribanog sira
  • 150 g Baranjske šunke Belje
  • 100 g Kulenove seke Belje
  • nekoliko feferona

Priprema

  1. U posudu stavite brašno, uspite kvasac te na drugu stranu posude stavite sol pa dolijte vodu i maslinovo ulje. Kuhačom sve povežite.
  2. Rukama izradite tijesto dok ne postane glatko, spremite u nauljenu posudu koju prekrijte kuhinjskom krpom.
  3. Ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena kako bi se udvostručilo.
  4. Za to vrijeme pasiranoj rajčici dodajte origano, šećer, sol, papar te češnjak. Kuhajte 15-ak minuta pa sklonite s vatre i ostavite da se prohladi sa strane.
  5. Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje.
  6. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu. Rukama ga razvaljajte u krug, pazite da vam sredina ostane tanka dok rubovi mogu biti deblji.
  7. Ispod tijesta postavite papir za pečenje kako bi pizzu lakše prenijeli u pećnicu.
  8. Sredinu nadjenite nadjevom od pasirane rajčice, postavite šunku te naribani sir.
  9.  Posložite kulenovu seku i feferone.
  10. Pizzu stavite u lim za pečenje te pecite oko 10 minuta ili dok se tijesto ne ispeče.