0 1 2 3
search icon

Toad in the hole

Tradicionalno englesko jelo je jako jednostavno i jednako tako ukusno. Tijesto od jaja s kobasicom zapečeno u pećnici.

2
srednje zahtjevno
30 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 100 g Baranjske kobasice Belje
  • 30 g maslaca (kockica)
  • 3 jaja L veličine, sobne temperature
  • 140 ml mlijeka, sobne temperature
  • 80 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 220 stupnjeva. Tavu promjera 24 -26 cm stavite u pećnicu kako bi se i ona ugrijala.
  2. U blender stavite jaja pa ih kratko izblendajte, dovoljno je 30 sekundi.
  3. Dodajte mlijeko, brašno i sol. Izblendajte opet 30 sekundi.
  4. Otvorite pećnicu, oprezno postavite kockicu maslaca na užarenu tavu. Čim se maslac otopi, ulijte smjesu te u sredinu izrezanu kobasicu na šnite.
  5. Pećnicu zatvorite te toad ih the hole pecite 20-ak minuta, odnosno dok se lijepo ne napuše i ne porumeni.
  6. Tavu oprezno izvadite iz pećnice jer je vrela te jelo odmah poslužite.
  7. Ako nemate tavu koja može ići u pećnicu koristite vatrostalnu posudu.