0 1 2 3
search icon

Zapečeni punjeni krumpir

Ovako pripremljen krumpir može biti prilog ili glavno jelo. Možete mu dodati gljive ili punjenja po želji.

4
srednje zahtjevno
60 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 8 srednje velikih krumpira
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 250 g naribanog sira poput gaude
  • 200 g Baranjske slanine Belje
  • sol, papar
  • 50 g maslaca
  • svježi vlasac, po želji

Priprema

  1. Krumpir kuhajte u kori u kipućoj vodi oko 20-ak minuta, da bude više od pola kuhan.
  2. Oprezno ga izvadite iz vode te pažljivo prepolovite.
  3. Izdubite sredinu ,a ostatak krumpira posložite na pripremljen lim obložen papirom za pečenje.
  4. Isto napravite s preostalim krumpirima.
  5. U posudu stavite izdubljeni dio krumpira, dodajte kiselo vrhnje, naribani sir te slaninu izrezanu na trakice ili kockice.
  6. Začinite sa soli i paprom te promiješajte.
  7. Napunite krumpire, stavite komadić maslaca na vrh te pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva.
  8. Zapečene krumpire pospite svježim vlascem te poslužite tople.