0 1 2 3
search icon

Lungić

Lungić punjen šunkom i sirom, omotan slaninom je gurmanski ručak koji možete pripremiti za svečani ručak ili kad se zaželite ovakvog jela. Slaže se s prženim krumpirima ili povrćem.

1-2
srednje zahtjevno
60 minuta
Ispiši

Sastojci

  • 1 lungić
  • 200 g Baranjske šunke Belje (šnite)
  • 200 g sira (mekani)
  • 100 g Baranjske slanine Belje

Priprema

  1. File lungića razrežite u pravokutnik. Na radnu površinu prvo postavite prozirnu foliju. Složiti okomito šnite slanine jednu do druge. Na pripremljene šnite slanine stavite lungić.
  2. Na lungić posložite šnite šunke tako da ga cijelog prekrijete.
  3. Na dno (onaj dio koji ćete zarolati) postavite sir.
  4. Zarolajte pomoću prozirne folije.
  5. Pecite prekriveno folijom 25 minuta na 180 stupnjeva pa maknite foliju i pecite još 15-20 minuta, ili dok je meso gotovo.
  6. Lungić možete peći i na grillu oko 15 minuta uz okretanje.
  7. Poslužite uz pečeni krumpir.